VINDALSÖ 2014 Lägerbrev 2

Här kommer information inför lägret. Vi kommer hålla till på Vindalsö N 59.297426, E 18.862064 nära Sandhamn.

Vi har hört att det finns en vis och smågalen professor på ön så vad som helst kan hända…

Boende och måltider

Vi kommer att bo i tält och äta ute under tak. Vi har ett köksteam som lagar maten i ett gemensamt kök men vi äter på egna medhavda tallrikar och kåsor som vi sedan diskar själva. Några avdelningar planerar en utflykt med övernattning och då lagar man maten själv på stormkök.

Lägerblogg och bilder

Brevet du läser just nu ligger på vår lägerblogg. Vi kommer ha en bloggredaktion på lägret dit alla scouter kan komma och gästblogga. Vi planerar att lägga upp bilder på aktiviteter och bus från lägret så att föräldrar och anhöriga kan följa vad som händer. VIKTIGT! Om du inte vill att din scout skall synas på bilder här så meddela detta till vindalso2014@olofzon.se.

Transporter

Vi reser till och från Vindalsö med taxibåt. Hämtning och lämning av scouter sker i Stavsnäs.

Materiel fraktas med egna båtar i möjligaste mån men även med bil och taxibåt. Den som har möjlighet att hjälpa till med egen båt får gärna höra av sig till Martin som står för logistiken.

Till lägret den 28:e juni (alla)

Samling i Stavsnäs 13.00, båten går 13.30 och anländer Vindalsö 14.00. Alla scouter måste äta lunch före avresan eller ha med lunchmatsäck. Kom i tid!

Här behöver vi några extra händer som kan hjälpa till att lasta på mat och materiel på taxibåten.

Från lägret den 1:a juli (spårare)

Båten går från Vindalsö 14.00 och ankommer Stavsnäs 14.30

Från lägret den 5:e juli (upptäckare och äventyrare)

Båten går från Vindalsö 12.00 och ankommer Stavsnäs 12.30

Övriga tider och egen båt

För de som anländer på övriga tider kan vi erbjuda transport till och från Idholmens brygga där Waxholmsbåten angör. Det går också bra att komma till Vindalsö med egen båt. Se koordinater ovan. Meddela egna transporter och avvikande tider till vindalso2014@olofzon.se.

Packning

Packlista hittar ni här eller på lägerbloggen. Vi ber er att låta Scouterna själva packa så de hittar sin utrustning, samt att ni anpassar storlek på ryggsäck så att det inte hänger saker på utsidan. Scouten behöver kunna bära sin egen utrustning.

Godis

På grund av nötallergier har vi nöt- och jordnötsförbud. I övrigt ber vi att ni skickar med sparsamt med godis om ni skickar med något alls.

Mobiler

Scouter kommer inte ha möjlighet att ladda mobiler på lägret. Behöver ni nå scouten går det bra att ringa på ledarnas mobiler.

Fickpengar

Det finns ingen godiskiosk på ön. Däremot finns möjlighet att köpa Vindalsö T-shirt a 100 kr, -kåsa a 20 kr, och -märke a 10 kr.

Besök

Föräldrar kan och får gärna besöka oss på lägret. Kontakta Bobbo om ni kommer förbi.

Spårare betalar 900 kr

Upptäckare och Äventyrare betalar 1600 kr

Ledare och funktionär betalar ej men kan köpa sängplats till självkostnadspris a 150 kr per natt (gäller ej köksteamet)

Avgifterna betalas omgående till plusgiro 28 89 52-5

Frågor och kontakt

Frågor kan ställas till Avdelningsledare eller till Bobbo:

Epost: vssk@olofzon.se

Mobil : 0706 533 688 (även för kontakt under lägret)

Vi ses på lägret!

Hälsningar Lägerledningen Viggbyholms Sjöscoutkår

Program: Lina och Johanna

Logistik: Martin

Kökschef: Minna

Lägeradmin: Sofia Gedeon

Lägerchef: Bobbo

Det här inlägget postades i Information från Styrelsen av Bobbo. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *