Protokoll från kårstämma 2015

Tack alla som deltog på kårstämman 2015. Vi var 10 medlemmar och 3 gäster. En förändringen i styrelsen är att vi har en ny kassör som heter Christian Blomquist som ersätter Ann-Charlott Zingmark. Posten som vice kårordförande är för närvarande vakant. Övriga ledamöter kvarstår och undertecknad fick förnyat förtroende som kårordförande.

På stämman diskuterades två motioner. Dena ena bifölls och innebär att kåren skall införa krav för nya ledare att uppvisa registerutdrag. Den andra som rörde utbetalning av resterande lägerbidrag för WSJ Japan 2015 avslogs då stämman ansåg att japangruppen och finansutskottet måster säkra intäckter och bidrag innan utbetalning kan ske. Den skriftliga motivationen lyder:

Det är viktigt att även framöver stödja scouters deltagande i nationella och internationella arrangemang. Det utgör en viktig del i scoutandan. Samtidigt är det viktigt att scoutkårens medlemmar behandlas rättvist och att det ekonomiska stöd som utgår är förenligt med kårens ekonomiska förutsättningar. Vi uppmanar därför styrelsen tillsammans med Japangruppen att aktivt verka för att samla in de återstående 75 000 kr som det varit kårens målsättning att stödja jamboreedeltagarna med. Insamlade medel kan fördelas efter behov så att alla har möjlighet att delta.

Slutligen, Ann-Charlott avtackades med blommor för fina och värdefulla insatser i styrelsen.

Protokollet kan läsas i sin helhet nedan.

Det här inlägget postades i Information från Styrelsen av Bobbo. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>