För föräldrar – engagemang

Vår verksamhet bygger på att många vuxna engagerar sig. Scouting är kul, både för vuxna och barn. Vi behöver både ledare, funktionärer och föräldrar som ställer upp vid olika tillfällen.

Just nu söker vi

• Funktionärer till sommarlägret på Vindalsö 2014
Vi söker föräldrar och ledare som kan göra en insats i lägergruppen. Kökschef och programchef är redan klart. Vi behöver också hjälp med t ex logistik och lägermaterial. Speciellt glada blir vi om någon med scouterfarenhet som kan ta rollen som lägerchef för sommarlägret 2014. Känner du att du vill vara med? Tveka inte!. Vi kan utlova en härlig semestervecka i skärgården med helpension och äventyr. För mer info kontakta Bobbo
.

• Försäljningsansvarig (märken/skjortor/kårtröjor/byxor)

Känner du att du vill engagera dig och göra en värdefull insats så tveka inte att höra av dig till Bobbo.

Det är helt enkelt så att kåren inte fungerar utan engagerade vuxna. När du anmäler ditt barn ombeds du därför att ange om du kan engagera dig på något sätt.

Du kan bli aktiv medlem, som ledare eller funktionär, men även hjälpa på annat sätt. Tidigare erfarenhet av scouting behövs inte.

”Vanligt föräldrarengagemang”

Utan föräldrars hjälp klarar vi inte att hålla vår utrustning och våra lokaler i gott skick, eller att finansiera vår verksamhet. I samband med våra läger, så skall 70-100 personer ha mat 5 gånger om dagen.

Vi behöver även bemanna många fika försäljningspass, då Näsbyvikens Båtsällskap har sina isättnings- och upptagningshelger. Denna försäljning är en mycket viktig inkomstkälla för kåren och en del av vårt samarbete för att få ha lokalen/båtplatserna på detta fantastiska ställe.

Vi behöver även din hjälp t ex på våra materialdagar 2 gånger per år.

Kanske har du kontakter, som kan ge oss rabatter på mat eller utrustning ?

Engagemang som ledare eller funktionär

Vuxenengagemang som ledare eller funktionär ger förtur i kön till vår kår för ditt barn. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av scouting – se det som en trevlig del av din fritid – och en spännande resa med många, många roliga stunder framför dig.

Vi behöver hela tiden hjälp med funktioner såsom t ex hantering av styrelsearbete, medlemsansökningar, sponsring, båtskötsel, bidragsansökningar, i köksteamet på läger och så vidare.

Vi satsar på våra ledare och funktionärer – De ”äger” :-)

Som ledare och funktionär blir du en del av ett team. Du får möjlighet att utvecklas och gå utbildningar. Läs gärna mer under fliken för ledare.

Speciellt för yngre scouter

Föräldrar till yngre scouter behöver hjälpa till under seglingssäsongen med att rigga och få i/ur båtarna vid våra vanliga seglingsträffar en gång i veckan. Det innebär att vi gärna ser att du stannar kvar lite vid lämning och kommer tidigare vid hämtning, för att hjälpa till med båtarna. – Självklart kan du inte varje gång, men alla händer är till stor hjälp.

Du får gärna följa med på våra läger – inte alla yngre vill åka själva. Det blir en mycket trevlig upplevelse för dig också!

Kontakta oss

Kontakta gärna ledaransvarig om du har funderingar kring hur det är att engagera sig i kåren – eller kontakta avdelningsledaren för ditt barns avdelning.

Bobbo

Bo ”Bobbo” Olofzon