Bli scout – häng med!

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen, lära dig att segla och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Viggbyholms sjöscoutkår har stort fokus på segling och aktiviteter på och runt vattnet. Vi har möte en gång i veckan. Varje vinter, vår och höst ordnar vi hajker och på sommaren ett långläger.

Du kan läsa mer under fliken om vår kår, samt avdelningar, där det även finns videor som berättar mer om scouting – barn som berättar.

De vanligaste frågorna vi får – och svar på dessa hittar du här.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Kontakta medlemsansvarig

Maria Mannerstråle

Medlems- och köansvarig
E-post: maria.mannerstrale@telia.com
Mobil:
070-9902027

Kontakta Maria för kö- och medlemsfrågor.