Följ oss på facebook

Vår facebook sida växer hela tiden. Här lägger vi ofta ut små blänkare om vad som händer och annat spännande. Vi har idag ca 125 följare. Det är bra för dig som äldre scout samt för alla föräldrar att följa Läs mer »

Höstens korv- och fikaförsäljning igång

Nu är det full fart i hamnen. Båtar tas upp och vi scouter arbetar både med det och med vår korv- och fikaförsäljning. Passa på att komma förbi på helgerna och fika o träffa trevliga scouter.

Motionera till Kårstämman

Alla medlemmar – vuxna, ungdomar och barn – kan vara med och påverka!   Motioner till Kårstämman skall vara inne senast en vecka före stämman, som är den 21 mars, dvs senast den 14 mars.   Tips på hur du Läs mer »

Navigationskurser

Nu har vårens navigationskurser för de äldre scouterna startat. Se upp i farlederna

Lägerbrev 2 för Ishajken

Nu finns lägerbrev 2 samt packlistor på informationssidan om ishajken. Länk >>

Två kårgemensamma vår/sommarläger

Nästa vår/sommar kommer du kunna åka på två läger med Viggbyholms sjöscoutkår. Läs mer >>

När man får oväntat besök – ensamkommande flyktningbarn besökte oss

”När kommer dom?”, ”Kan dom prata svenska?”, ”Hur gamla är dom?”, ”Kan dom engelska?”,  ”Är det bara killar?”, ”Har dom varsin tolk?”, ”Hur länge har dom varit i Sverige?” Dessa och massor av liknande frågor ställdes till mig och andra Läs mer »

Dokument från höstens kick-off

Nu finns dokumenten och presentation från höstens ledar- och funktionärsträff här på webben. Massa nyttig information för dig som ledare och funktionär. Länk >>

Insamling för #scouterstöttar

Vid vår fikaförsäljning i Näsbyviken samlade vi in hela 946 kr till #scouterstöttar – och Röda Korset. Vi hade en bössa och en fin skylt på plats.

Hjärtligt TACK för allt arbete ni lagt ner för årets Sjöscoutseglingar!

Resultatet blev strålande. Bra med hamnplatser, trevligt bemötande för de som kom seglande i mörkret, bra med kvällsfika, trevlig frukost (gott om god gröt), synd att starten på seglingarna blev fördröjda, men mycket bra att köket kunde vara flexibla med Läs mer »