Notown Hill – Äventyret för äventyrarna

Notown HillDen 13–15 oktober 2017 arrangerar Gränslösa scoutkår ett helg­äventyr för äventyrar­scouter (12–15 år). Välkommen in i en magisk vilda västern-värld där vad som helst kan hända!

I Notown Hill står tiden verkligen inte still. I Hill Hall Saloon bjuds det på musik och goda tilltugg och i skogarna runtomkring byn har hängivna lycksökare hittat guld. Nu finns chans för fler att inmuta sig en plats i guldsökarnas paradis. Är du en av de lycksaliga äventyrslystna som antar utmaningen?

Vad är Notown Hill?
Notown Hill är ett äventyr för scouter i åldern 12–15 år som utspelar sig i Vilda västern-miljö. Vi bygger upp en äventyrsvärld i vilken vi kan leka, lära och ha kul tillsammans. Ungefär som att vara med i en film, fast på riktigt.

(För inspiration, läs mer om de äventyr Gränslösa arrangerat tidigare, till exempel Mafioso som hölls för äventyrarscouter och Kodord SPY:a som riktade sig till utmanarscouter.)

Hur och när anmäler man sig?

Sjöfåglarna, kårens äventyraravdelning, har fått några av de eftertraktade platserna på Notown Hill. Om du är med i Sjöfåglarna och vill delta på Notown Hill så anmäler du dig  senast den 31 augusti genom att fylla i formuläret längre ner, och betala in anmälningsavgiften enligt instruktion i bekräftelsen.

Vad kostar äventyret?

Hajken kommer att kosta 400 kr både för scouter och medföljande föräldrar. Avgiften betalas in på vårt Plusgiro 28 89 52-5 eller till Swish 123 132 3161 direkt efter anmälan. Ange Notown Hill och scoutens namn som avsändare/meddelande.

Av hajkavgiften är 200 kr anmälningsavgift till Gränslösa Scoutkår, och 200 kr går till scouternas mat under helgen.

Din anmälan på webben är bindande, men ej fullständig innan du betalat. Information om betalning finns också i bekräftelsemailet du får efter anmälan.

Tider och resor

Äventyret kommer att hållas i Tumba, söder om Stockholm, fredag kväll till söndag eftermiddag. Det kommer gå att åka kollektivt med SL hela vägen. Vi kommer att samordna resan, men alla får stå för sina egna reskostnader (månadskort eller reskassa).

Boende

Vi kommer att bo i tält. Ta med lagom varm sovsäck och varma underkläder att sova i.

Kåren kommer att hålla med med tält, spritkök, mat med mera.

Mat

Maten kommer att lagas på spritkök av scouterna själva. Planering av menyer görs veckan före på ordinarie scoutmöte.

Packning

Alla scouter bär sin egen packning. Detta är inte en vandringshajk, men räkna ändå med att det kan vara en liten bit att gå från buss- eller tågstation till lägerplatsen. All packning ska vara inne i ryggsäcken, eller ordentligt surrad utanpå så att man inte tappar något på vägen.

Vi ska vara borta två nätter i oktober när det kan bli lite kyligt, så se till att ha en lagom varm sovsäck och varma underkläder att sova i.

Här finns ett förslag på packlista. Det kan finnas saker som inte finns med här som ändå behövs och du kanske inte behöver alla saker på listan.

• Sovsäck och liggunderlag
  • Örngott (kläder i örngott funkar som kudde)
  • Pyamas eller underställ att sova i
  • Underkläder och strumpor
  • Underställ
  • T-shirt
  • Scoutskjorta eller scoutdräkt, På sig!
  • Collegetrjöja eller liknande
  • Varm tröja
  • Oömma byxor
  • Jacka på sig
  • Mössa, vantar och halsduk
  • Tjocka sockor (gärna ull)
  • Vattentäta kängor och / eller gummistövlar
  • Gymnastikskor
  • Regnkläder
  • Hygienartiklar: Tandborste, tandkräm, kam eller borste mm.
  • Personlig medicin
  • Vattenflaska
  • Matsaker: Tallrik eller matkåsa, drickkåsa, bestick och diskhandduk
  • Ficklampa
  • Kniv
  • Kramdjur
  • Mobiltelefon om man vill (det kommer inte att finnas möjlighet till laddning).

Frågor?

Om du har några frågor, kontakta gärna avdelningsledare Bo Olofzon (070 – 653 36 88) eller lägerchef Niklas Norrthon (073 – 988 55 76).

Anmälan Notown Hill (Äventyrarna) 13 - 15 oktober 2017

• När anmälan har skickats kommer du att få en bekräftelse via epost. Därefter ska du betala anmälningsavgiften på 400 kr till kårens PG 28 89 52-5 eller till Swish 123 132 3161.
  • En anmälan per deltagare. Skall förälder följa med, så gör separat komplett anmälan inklusive kontaktperson och hälso- informationskort.
  • Till denna e-post skickas bekräftelsen
    Du behöver bara skicka in hälsokort om scouten har särskilda behov, är allergisk, behöver specialkost eller hjälp med medicinering. Om du inte skickar in hälsokort så betyder det att scouten inte har behov enligt ovan. Länk till hälsokort kommer i bekräftelsen.
    Vi (ledarna) behöver alltid kunna nå någon i familjen eller av er utsedde person om något händer. Det räcker inte att ni meddelar ert barn.