Lägerbrev Kårhajk

Hej alla glada scouter!

Snart är det dags för kårlägret på Vässarö och här kommer viktig information till alla deltagare.

Vi blir totalt 52 deltagare från VSSK på kårlägret, 41 scouter och 11 ledare/funktionärer.

Var och när möts vi?

Just nu är det väldigt stökigt vid Roslags Näsby trafikplats så ny plats för samling är bussterminalen vid Danderydssjukhus.

Vi möts på busshållplatsen, för buss 676 mot Norrtälje, vid Danderydssjukhus, torsdagen den 25 maj kl. 07:00.

Det är viktigt att ni är i tid, så att vi hinner räkna in alla innan bussen kommer. Samåk gärna till samlingen, ni hittar en deltagarlista sist i detta lägerbrev.

Buss 676 avgår 07:22 och vi byter till buss 637 i Norrtälje för vidare färd till Ellan. Vi beräknar att vara framme med bussen 09:43 och båten ut till Vässarö går 10:15.

Om det är någon som inte tänkt följa med i bussen och istället väljer annat färdmedel, så behöver vi ledare veta detta och en anmälan måste göras via mail till uffe.nson@telia.com senast den 24 maj.

Vi får lunch kl. 12:00 när vi kommit fram till Vässarö, men det kan vara gott att ha lite matsäck med sig på färden upp. Tänk dock på att vi åker SL buss upp, så att vi inte kladdar och stör övriga passagerare.

Hemfärd och hämtning?

Vi lämnar Vässarö på söndagen den 28 maj kl. 14:00 och bussen går från Ellan kl. 15:00 med ankomst till Danderydssjukhus kl. 17:27.

(Hållplats buss 676 mot Stockholm.)

Kåren står för SL-biljetten båda vägar.

Hur bor vi på Vässarö?

Alla Upptäckare sover i tält och eventuellt vindskydd någon natt.

Övriga bor i stugor, men Spårare kommer att ha möjlighet att pröva någon natt i tält också som det ser ut.

Givetvis får även Äventyrare och Utmanare sova i vindskydd någon natt om de vill och deras ledare godkänner det.

Ska man sova i tält/vindskydd, så behövs liggunderlag och sovsäck.

Bor man i stuga går det bra med vanliga sängkläder, men underlakan och örngott måste man ha även om man sover i sovsäck i stugorna.

Hur går ett läger till?

Under dagarna kommer vi göra roliga aktiviteter på land och på vatten, och kvällstid kommer det bland annat att ordnas något lägerbål.

Alla scouter kommer behöva bära sin egen packning mellan bussen och Vässaröbåten och från båten till lägerplatsen (knappt 1 km).

Mat kommer vi huvudsakligen att äta i matsalen på Vässarö, vilket gör att vi får mer tid till roliga aktiviteter och lärorika övningar.

Något mer som är viktigt att tänka på?

Fästingar gillar verkligen Vässarö, så se till att du som ska med har tagit TBE vaccin.

Hur ska man packa?

Här finns ett förslag på packlista. Det kan finnas saker som inte finns med här som ändå behövs och du kanske inte behöver alla saker på listan. Glöm inte att själv vara med och packa din ryggsäck så att du vet vad du har med dig och var det ligger i ryggsäcken. Packpåsar i olika färger kan varmt rekommenderas för att hålla ordning på dina saker.

• Sovsäck
  • Underlakan, örngott och eventuellt påslakan för de som ska sova i stuga.
  • Liggunderlag, för de som ska sover i tält och vindskydd.
  • Pyjamas
  • T-shirts
  • Collegetrjöja eller liknande
  • Varm tröja
  • Oömma byxor och eventuellt ett par shorts
  • Jacka på sig
  • Mössa vantar halsduk alltid skönt att ha med
  • Underkläder
  • Strumpor
  • Tjocka sockor (gärna ull)
  • Vattentäta kängor och/eller gummistövlar
  • Gymnastikskor
  • Regnkläder/sjöställ (jacka, byxor, mössa)
  • Badkläder
  • Tvätt/Badhandduk
  • Hygienartiklar, myggmedel och solkräm
  • Personlig medicin.
  • Kåsa och/eller vattenflaska
  • Ficklampa
  • Kniv (om du har knivmärke)
  • Kramdjur (Även för ledare!)
  • Scoutskjorta eller scoutdräkt, På sig!
  • Flytvästar finns att låna på Vässarö, men vill du ha din egen så tar du med dig den
  • Fickpeng (Vi rekommenderar max 100 kronor och att man köper tröjor och liknande på nätet, http://vassaro.webshop.pgm.nu/ ,då kan man pröva ut storlek på Vässarö och handla när man kommer hem.)

Vässarös lägerbod har oftast öppet mellan 18:00-20:00 under sommaren. Sortimentet varierar men oftast finns det läsk, chips, godis, vykort, profilkläder, hygienvaror och souvenirer.

Delar av sortimentet

Bussarong 300 kr
T-shirt 120 kr
Pikétröja 260 kr
Collagetröja 260 kr
Hoodtröja 495 kr
Babyset 200 kr
Halsduk 110 kr
Vässarömugg (vit/blå) 30 kr
Kortlek 15 kr

Övrigt

Flera sorters godis, batterier, vykort, frimärken, kåsa, sångbok, T-röd, tändvätska, Vässarö-mugg, med mera.

Betala gärna med Betalkort / Kontokort

Lägerbodar kallades förr på scoutläger för Markan.

Frågor?

Om du har några frågor, kontakta gärna din avdelningsledare, alternativt lägerchef Ulf Nilsson (0708-756323)

Scouthälsningar,

Lägerteamet Vässarö 2017

Det här inlägget postades i Information från Styrelsen av Sven. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *