VSSK på World Scout Jamboree 2019

Är du sugen på ett fantastiskt äventyr? Åk på World Scout Jamboree 2019 i USA. Lägerledningen räknar med cirka 50 000 scouter! från hela världen.150px-24th_World_Scout_Jamboree_logo.svg

Du som är född mellan 22 juli 2001 och 21 juli 2005 kan åka som scout. Är du äldre kan du åka som avdelningsledare eller funktionär. Är du yngre, så kommer din möjlighet år 2023.

Vi åker som en del av den svenska kontingenten och du anmäler dig direkt till svenska scouterna Dvs, detta är inte ett evenemang/anmälan som ordnas av oss i vår kår.

 

Print

 

I VSSK startar vi nu en jamboreegrupp för att peppa varandra, göra gemensamma förberedelser och för att samla in pengar för att göra resan billigare.

Du som är intresserad av lägret – anmäl ditt intresse till oss i VSSK, så kommer du med i vår grupp.

 

 Foto: Magnus Fröderberg

Foto: Magnus Fröderberg

Foto: André Jörg/Scouterna

Foto: André Jörg/Scouterna

The Foodhouses and the autumn village from the hight of nearly 26 meters. Photo: André Jörg/ Scouterna

Foto: André Jörg/ Scouterna

 

Om du är säker på att du vill åka – anmäl direkt till scouterna. Om du är osäker, men vill komma med i vår jamboreegrupp, så anmäl dig nu till vår grupp och anmäl dig sen senast 31 maj 2018 (!) till scouterna. (Anmälan för avdelningsledare stänger 15 april)

 

Vi vill gärna veta vem som är intresserad av att åka. Gör en intresseanmälan
genom att skicka ett mail till Sven Bergland, Funktionär, svenbergland@yahoo.se

 

Mer information och anmälan till jamboree via scouterna senast 31 maj 2018 >>
(
Avdelningsledare senast 15 april)

 

OBS du behöver inlogg till Scoutnet för anmälan. Anmäl gärna i god tid för att säkerställa att du har det. Om problem, kontakta niklas.norrthon@esri.se

 

Följ gärna den svenska kontingentens olika kanaler, så får du löpande mer information;

  https://www.facebook.com/jamboree2019se/

 https://www.instagram.com/jamboree_se/

  https://www.snapchat.com/add/jamboree_se

 https://www.jamboree.se

 

Den 24:e världsscoutjamboreen hålls den 22 juli till 2 aug 2019 på Summit Bechtel Family National Scout Reserve i West Virginia, USA. (Karta här!) Arrangörer är scoutorganisationerna i Kanada, Mexiko och USA på uppdrag av World Organization of the Scout Movement, WOSM.

 

Temat för världsscoutjamboreen 2019 är Unlock a New World.

 

Den svenska jamboreeupplevelsen arrangeras av en kontingentledning som fått sitt uppdrag från Scouterna. Kontingentledningen består av två ordföranden samt åtta personer med ansvarar för olika funktioner.

 

Världsscoutjamboreen anordnas var fjärde år. Senast, år 2015, hölls den i Japan och dessförinnan, år 2011, var det Sverige som stod som värd. Läs mer på sidan om jamboreehistorik.

 

Den officiella webbplatsen för 24th World Scout Jamboree är https://www.2019wsj.org/ och framöver kommer även jamboreesidan på Wikipedia att fyllas på med mer information.

 

*Foto på bilden på förstasidan; Fredrik Sahlström/Scouterna