Kårhajk på Vässarö 2017

Välkommen på kårläger på Scoutön Vässarö under fyra dagar för hela kåren 25-28 maj.

Vässarö ligger i ytterskärgården ca 14 mil NNO om Stockholm – ungefär mitt emellan Grisslehamn och Öregrund.

Hur och när anmäler man sig?

Anmäl dig  senast den 29 mars via vårt formulär >>

När du anmält dig får du ett bekräftelsemail. Om scouten behöver särskild hjälp, är allergisk, behöver hjälp med medicinering, behöver specialkost eller om det är något särskilt vi bör veta, så ska ett hälsokort fyllas i. Ifyllda hälsokort skickas till uffe.nson@telia.com.

Du hittar hälsokortet längst ner på sidan.

Vad kostar lägret?

Lägret kommer kosta 1300 kr för scouter och medföljande föräldrar. Avgiften betalas in på vårt Plusgiro 28 89 52-5 eller Swish 123 132 3161 direkt efter anmälan, dock senast 4/4. Ange Vässarö 2017 och scoutens namn som avsändare/meddelande.

Din anmälan på webben är bindande, men ej fullständig innan du betalat. Information om betalning finns också i bekräftelsemailet du får efter anmälan. Ledare och funktionärer åker med utan avgift.

Hur tar vi oss till och från Vässarö?

Vässarö har egna båtar som tar oss från Strömsviken vid Ellan och till Vässarö. Ellan ligger längst ut på Singö, norr om Grisslehamn, ca 2,5 timmar med buss från Stockholm.

För att ta oss till lägret kommer vi åka SL buss från Roslags-Näsby till Ellan, där vi blir upphämtade av Vässarös båt.

På hemvägen åker vi samma väg, båt och buss, och upphämtning kommer ske i Roslags-Näsby. Mer detaljer och tider kommer till alla som anmält sig i ett senare lägerbrev.

Notera att det inte går att resa till/från Vässarö utanför Vässaröbåtens turschema. Det kommer följaktligen inte gå att hämta/lämna barn nattetid eller utanför turschemat under lägertiden.

Hur går ett läger till?

Under dagarna kommer vi göra roliga aktiviteter på land och på vatten, och kvällstid kommer det bland annat att ordnas något lägerbål.

Vi kommer att bo i tält och eller stugor lite beroende på hur avdelningarna själva väljer.

Scouten behöver, förutom egna kläder, ta med sovsäck, liggunderlag, flytväst och egen ryggsäck. Alla scouter kommer behöva bära sin egen packning mellan Vässaröbåten och lägerplatsen (knappt 1 km).

Mat kommer vi huvudsakligen att äta i matsalen på Vässarö, vilket gör att vi får mer tid till roliga aktiviteter och lärorika övningar.

Fullständig packlista kommer gå ut i ett senare lägerbrev till alla som anmält sig.

Vi kommer eventuellt att behöva hjälp av er föräldrar och det kan bli allt ifrån att avdelningarna med yngre scouter behöver medföljande vuxna till att vi behöver hjälp innan och efter lägret med att hämta och lämna tillbaka utrustningen som vi ska ha med till Vässarö. Mer detaljer kommer i nästa lägerbrev.

Något mer som är viktigt att tänka på?

Fästingar gillar verkligen Vässarö, så se till att du som ska med har tagit TBE vaccin. Läs mer >>

Frågor?

Om du har några frågor, kontakta gärna din avdelningsledare, alternativt lägerchef Ulf Nilsson, 0708-756323,  uffe.nson@telia.com

Scouthälsningar,