2014

  • Vår traditionella julavslutning

Dagen efter lucia hade vi vår traditionella julavslutning. Vi började i Näsbyparks Kyrka, för att därefter gå i fackeltåg till NSBs klubbhus, som vi fått låna. Här bjöds det på fika, pepparkakshuslotteri och luciatåg.

 

julavslutning2014

  • Spårarnas utedag

Lördagen den 18 oktober ordnade båda spårargrupperna, Vindarna och Optimistern, utedag. Vi var ute och lärde oss olika scoutkunskaper och hade kul tillsammans.

Till lunch grillade vi korv!

  • Sommarlägret – en härlig upplevelse

Årets sommarläger på Vindalsö blev en succé. Härliga vindar, blandat väder och glada scouter. Återupplev genom att besöka vår blogg med bilder

 

  •  Årets sjösättning blev en succé!

Varje vår hjälper alla scouter i kåren till med ekonomin genom att sälja korv till alla hungriga hamnarbetare som sjösätter våra båtar. Detta sker under tre helger då båtarna pysslas om och görs fina inför den kommande seglingssäsongen. Våra äldre scouter fixar med båtarna och dem lite yngre scouterna tar hand om korvförsäljningen tillsammans med duktiga föräldrar.

Det är en rolig aktivitet som utförs med galans. Förra helgen (26/4) var det sommar i luften och våra duktiga scouter sjösatte alla våra båtar. Se för er själva:

 

Korvförsäljning & sjösättning 2014 from Viggbyholms Sjöscoutkår on Vimeo.

  • Sjöcoutdagen 5 april

Upptäckarna

Först och främst så bara MÅSTE jag skryta med mina duktiga scouter (annars spricker jag nog..  ;-): I lördags var det nämligen Sjöscoutdagen på Skeppsholmen inne i centrala Stockholm. Upptäckarscouter ifrån hela Storstockholm kom för att delta. De kom ifrån Danderyd, Nacka, Värmdö, Saltsjöbaden och många, många andra ställen. Totalt var det 28patruller med sjöscouter som tävlade i grenar som innehåll allt ifrån sjökunskap, knopslagning, matlagning, livlinekastning m.m.

Havsornen pa scoutdagen 2014

Vår patrull – innehållande sex representanter lyckades komma på bronsplats ! Men inte nog med det – det var OTROLIGT jämt mellan 1:a, 2:a och 3:e patrull. I själva verket ledde vår patrull fram till sista kontrollen där man föll knappt.  De två patrullerna från Nacka som tog första och andraplatsen hade 307 poäng. Patrull Falken ifrån Havsörnen, VSSK hade 305 (!) poäng. Ett STORT GRATTIS till våra duktiga scouter: Kasper, Rebecka, Oskar, Alexander, Ivar och Nan. En mycket gedigen insats.

Resultat >>

– Harald Ekedahl, avdelningsledare Havsörnen

Äventyrare

Även Äventyrarna deltog. De placerade sig väl mitt i startfältet. (Hoppas på mer rapport från Äventyrarnas ledare/scouter – maila gärna)

Resultat >>

 

  • Båtmässa 2014

I måndags var vi sex vuxna och nio scouter som besökte båtmässan. Till vår förvåning var vi nästan ensamma på hela mässan vilket var väldigt skönt. Scouterna byggde egna segelbåtar, besökte sjöräddningssällskapet och kryssarklubben.

båtmässa

  • Ishajk Påta i februari

En riktigt lerig och våt ishajk… Se våra bilder >>

  • Idre januari 2014

Efterlyser fler bilder – var du med – skicka gärna in!

Idre2014

Utmanarscouter tillsammans med roverscouter på skidäventyr.

Vi reste till Idre fjäll och åkte skidor i tre dagar. Vi åkte även pulka och tefat, frös om tårna och fingrarna, bakade pizza och åt paj. Vi skrattade mycket, lyssnade på bra musik och avslutade hajken med att grilla hamburgare mitt i backen. Vissa av oss höll oss i pisten medan andra försökte sig på 360s i terrängen med mer eller mindre lyckade resultat. Efter tappade skidor, böjda stavar och en och annan vurpa i lössnön åkte vi hem på söndagen trötta och glada.