2006 och tidigare

2003 Björnö

2003 Träskö/Storö

2004 Ishajk Påta

2004 Vårhajk Träskö/Storö

2004 Klarälven

Detta års sommarläger blev något alldeles speciellt när ett helt gäng patrullscouter långsamt gled ned för Klarälven på fem stora flottar. Tillsammans med mygg och knott samt ett par nyfikna vargar (!) njöt vi av solen i Värmlandsskogarna.

2004 Scoutavslutningen

2005 Ishajk Påta – Juniorernas aktiviteter

2005 Måsarnas vårhajk

Sol, vind, åska och vatten. Ja, vad kan man mer begära när vi tar våra båtar och drar ut på hajk. Mot Kyrkfjärden gick färden, där slog vi också läger för natten. Natten bjöd på mycket åska och regn, men vad gör det när man ligger i en varm sovsäck och har det bra. Kårens seniorer var inbjudna och hade antagit vår utmaning på en 5+1 kamp. Efter en hård kamp där alla gjorde sitt bästa, kunde segraren koras. Seniorerna var bra men PATRULLSCOUTERNA var bättre och vann ¨naturligtvis¨. STORT GRATTIS till er.

2005 Åland – Resan, Lägret, Hajken, Blandat

Solen sken på oss (oftast) även detta år när vi besökte Hummelvikens camping på Åland. Förutom scouter, ledare och ett antal föräldrar så hade vi även Askeladdar, Trissar, Optimister och Canadensare på plats. Och så hade vi bjudit in massor med myggor.

Förutom seglingstävling, kårolympiad, lägerbål mm så blev det mycket segling och bad i det varma vattnet. På kvällen försvann det saker på ett mystiskt sätt när lägerspökena slog till…

En höjdpunkt för patrullscouter och seniorer var Hajken med övernattning under båtar eller under bar himmel.

 

2006 Ishajk Påta – fler bilder

I strålande vinterväder begav sig en skara tappra scouter ut i kylan. Med midvinterkölden bitande i kinderna byggdes trefötter, tändes eldar och lagades mat utomhus. På kvällen blev det som sig bör mat inomhus och sedan vidtog bastubad och isvaksbad innan det var dags att krypa till kojs. Seniorerna blev förpassade till tält medan de övriga fick sova inomhus. Nästa dag vidtog tävlingarna i form av orientering och skattjakt. Den patrull som snabbast kunde göra upp eld på isen och sedan låta elden bränna av ett snöre fick många pluspoäng.

2006 Träskö/Storö

2006 Sommarläger på Vässarö – fler bilder

Ett fantastiskt läger på scouternas egen ö Vässarö, fylld av sjöaktiviteter, glada scouter, sol och bad. Sjöstjärnan 06 var ett stort läger med mer än 1200 scouter – alla sjöscouter. Aktivitererna som planerades av lägerledningen sträckte sig från Sjömanskap, till Båtkännedom, Sjömaning, Sjö och brandsäkerhet, Matlagning, Natur och Kommunikation.

Båtar och fartyg från optimistjolle till scouternas egen stora Biscaya, från flottar till finska Svanbåtar, fanns att tillgå. Dessutom fanns Vässarös eget utbud med bland annat trackerspår, hinderbanor, samarbetsövningar och naturspår. En sjöstaffet var pricken över i där vårt blandade Vigganlag slutade på en hedrande plats mitt i fältet. Stor planering av ett ambitiöst läger som från början var rätt kaotiskt men som redde sig med hjälp av en otrolig frivillig insats från lägerorganisation, ledare och inte minst våra scouter. TACK alla Ni som gjorde detta möjligt!

2006 40-års jubileum

En härlig sensommardag fyllde kåren 40 år och det firades med pompa och ståt och en trevlig familjetävling vid Näsbyviken.

Helt traditionsenligt bakade patrullscouterna papparkakshus som sedan lottades ut i samband med kårens julavslutning. Fantasin var det inget fel på och vinnarna blev säkert överlyckliga…

2006 Pepparkakshus