2007-2011

2007 Eskadersegling

Med massor av båtar och ännu fler patrullscouter inleddes årets seglingssäsong med en eskadersegling som tog oss till Träskö Storö med flera underbara öar i skärgården. Efter tre dagar med sol, regn, blåst och ännu mera sol kom vi tillbaka till Nsäbyviken totalt utmattade

2007 Sommarläger Vindalsö

För första gången, men definitivt inte den sista, tog sig kåren ut till Vindalsö i närheten av Sandhamn. På denna traditionsrika scoutö satte vi upp våra tält i en fantastisk tallskog. Mest hela tiden var vi ute och seglade Optimist och Tvåkrona eller paddlade kanadensare i den lilla viken. Sista kvällen blev det naturligtvis lägerbål med sång och spex.

Vi kommer tillbaka Vindalsö!

 

2009 Ishajk Påtafler bilder, ännu fler bilder

I början av januari begav sig ett antal scouter och ledare iväg till Domarudden i Åkersberga för att utforska vintern och isarnas kyla. De som inte frös tillräckligt passade på att bada i isvak. Dagen var full av aktiviteter och kvällen avslutades med ett lägerbål på udden vid sjön.

2009 Idre

Våra tappra seniorer tog sig upp till Idre för att göra backarna osäkra. Kanske både för dom själva och för alla andra…

2009 vårhajk på Vässarö

Till scouternas egen ö i norra Roslagen ställde vi kosan på Kristi Himmelsfärdshelgen i slutet av maj och fick uppleva ett par härliga dagar.

 

2010 Ishajk Påta – bilder saknas, bidra gärna!

Traditionen trogen så genomfördes i år en grandios ishajk ute på Påta helgen 16-17 januari.

Det var deltagarrekord, 110 scouter, ledare och föräldrar som njöt av den bästa vintern på länge med scout- och friluftsaktiviteter.

Följande summering gjordes av en av våra miniortjejer:

En mycket trött men lycklig dotter kom hem efter en fin hajk. Det var spännande att få sova utan pappa i en jäääätebred säng, att få spela kort med kompisarna under täcket, att få busa med seniorerna, att få tävla och vinna första pris, att få jättegod mat, att skratta åt Lasses hattar, att få vara med om lägerbål och dricka choklad, att åka skridskor och åka slunga och leka i snön. Men det riktigt stora var nog att bada i isvak TVÅ gånger. Det trodde hon inte att hon skulle klara innan hon åkte.

2010 Mareld Vässarö – bilder saknas, bidra gärna!

2011 Ishajk Påta – bilder saknas, bidra gärna (album borttaget).

2011 sommarläger på Vindalsö