Kårstämma 2019 – Kallelse

Stämman kommer att hållas tisdagen den 2/4 kl 19:30, i vår scoutlokal. Stämman brukar ta omkring 3 timmar. Observera att detta är ett nytt datum. Stämman har flyttats.

 

Flytten beror på att handlingarna, som ska presenteras till revisorn, inte var sammanställda i tid för att uppfylla kraven ställda av stadgarna. Vi känner att kvalité måste gå före smidighet och såg då inget allternativ till denna flytt.

 

Alla medlemmar i kåren är röstberättigade på stämman, även scouter som inte fyllt 18 år.
Scouterna är en organisation som ska ledas av unga så kom och säg vad ni tycker!

 

I enlighet med §17 i Vssks stadgar är motionsstoppet satt till den 12 mars 26 mars.  Motioner måste således finnas styrelsen tillhanda senast den 12 mars 26 mars.
Tänk på att formulera motioner så att de går att behandla på stämman. Ett konkret förslag är bra då man ställer motionerna mot avslag.
Men en allt för strikt formulering kan också leda till att stämman kanske avslår en motion trots att det håller med motionären i sak men inte i genomförandet eller tids bild. Då dessa beslut blir bindande.
T.ex: att: det ska alltid finnas nybyggt kaffe på kårens styrelsemöten
Detta är ju ett beslut som inte är lämpligt om ingen i styrelsen gillar kaffe, så:
att: Styrelsen får möjlighet att få ersättning för fika kostnader i samband med styrelsemöten.

 

Dokument så som: Stadgar, årsredovisning, dagordning och verksamhetsberättelse finns nedan
Det här inlägget postades i Information från Styrelsen av oskark. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>