Kårgemensamma aktiviteter – se även kalender på din avdelning!

lör
Julavslutning @ Slottshallen
Dec 15 kl. 14:00 – 16:00
Välkommen Julavslutning

Lördagen den 15 december 2018 kl 14:00-16:00

Slottshallen Djursholmsvägen 30,​ Näsbypark O​ BS Ny plats!

Julavslutnig är en lång traditon i kåren. I år ses vi i stora salen i slottshallen i näsbypark.

Anledningen till bytet av lokal är att kåren växt så mycket att vi helt enkelt inte får plats där vi brukar fika. Jättekul att vi blir fler! Vissa inslag kommer att vara nya, medans andra bevaras från tidigare år.

Vi kommer att vara hela tiden i samma lokal.

Medtag:
Scoutdräkt (skjorta + halsduk) för alla scouter
Filt för picknick på golv i gympasal
Det du önskar dricka samt något att dricka ur
Egen galge om Ni önskar hänga upp Era ytterkläder

Spårarfamiljer uppmanas att baka till ca 20 personer och ta med till avslutningen. Fikat kommer att dukas upp och bjudas till alla. Märk det ni bakat med vad det innehåller. Allt som bakas SKA vara helt fritt från nötter. Om någon annan också vill baka så är det jättevälkommet. Fikat kommer inte att kosta något.

Lotter i pepparkakshuslotteriet betalas med med swish. Inga kontanter kommer att användas.

Var redo!

lör
Ishajk 2019
Feb 9 – Feb 10 heldag

OBS -anmälningsformulär till ishajken kommer upp nu i helgen (15-16/12)

Ni är alla varmt välkomna till Viggbyholms sjöscoutkårs Ishajk 2019 som går av stapeln 9-10 februari.

Som så många gånger förr kommer vi att vara på scoutgården Påta, belägen vid Drängsjön i Åkersberga, finare kvarter går sällan att hitta. Ishajken är en långvarig tradition i kåren som bara blir bättre och bättre för varje år. Under hajken är vi utomhus och genomför olika aktiviteter med avdelningen, patrullen och hela kåren. Gemenskapen och barnasinnet flödar, det är en händelse du sällan vill missa!

SOVPLATS
Spårare och upptäckare kommer att sova inomhus och äventyrare och utmanare kommer få utmaningen att sova i tält, något som alltid uppskattas.

TID OCH PLATS
Vi samlas på Påta, Domaruddsvägen 44, kl. 09.00 lördagsmorgonen 9 februari och avslutar kl. 15.00 på söndagen 10 februari.

FUNKTIONÄR
I år finns det även möjlighet för föräldrar att åka som funktionär och ha en stöttande roll under helgens alla äventyr. Föräldrar-funktionärer betalar sin egna matkostnad. Om du är intresserad, släng iväg ett mail till adressen nedan.

ANMÄLAN

OBS -anmälningsformulär till ishajken kommer upp nu i helgen (15-16/12)
Avgiften för hajken är 250 kr för scouter och medföljande föräldrar. Ledare och utsedda funktionärer betalar ingen avgift.

Anmälan är komplett först när betalningen är gjord och hälsokortet är inlämnat. Betalning görs till kårens plusgiro 28 89 52-5 eller swish 123 132 3161. Glöm inte att märka betalningen med scoutens namn och “Ishajk”.

Nytt för i år är även hanteringen av hälsokort, som enbart kommer ske genom pappershantering för att säkra att GDPR följs. Alla som ska vara med på hajken måste lämna in hälsokort. Det görs genom att följa dessa tre enkla steg.

• Skriv ut hemma/ta ett blankt hälsokort i scoutlokalen
  • Fyll i all information
  • Lämna in i den fina lådan märkt med “Hälsokort” som står på köksbordet i scoutlokalen.

Vid frågor, tveka inte att kontakta Matilda Helander, matilda@helander.me, 072-320 14 96

mån
Sommarläger 2019 Vässarö
Jun 24 – Jun 28 heldag

Vi behöver din intresseanmälan snarast för att kunna planera lägret. Intresseanmälan
är inte bindande – vi kommer ut med anmälningsformulär under våren.

Vi kommer att vara på scouternas ö och roslagens pärla, Vässarö!
Vi åker dit med buss ifrån täby och Vässarös egna båt sista biten ut. Bussresan tar ca 3 timmar.

På vässarö upplever vi ett klassiskt sommarläger med lek, bus, segling, tältning, scoutkompisar, bad och lägerbål.

Lägeravgiften är
1750 kr för hel vecka. Gäller upptäckare och äldre, samt medföljande föräldrar helvecka
1000 kr för kort vecka. Gäller spårare samt medföljande föräldrar kort vecka
Medföljande syskon under 8 år betalar 1300 för hel vecka och 700 för kort vecka.
Ledare och funktionärer betalar ingenting

Har du några frågor så hör av dig till:
Lina Ottosson
lina.ottosson93@gmail.com

mån
Världsjamboree i USA 2019 @ West Virginia, USA
Jul 22 – Aug 2 heldag

2019 är det dags igen. Du hittar all info och länkar på vår VSSK sida för lägret >>

Foto: Fredrik Sahlström/Scouterna

20170804 Malin Duveblad bär en resväska åt en utländsk deltagare på Jamboree17 på Rinkabyfältet. Foto: Magnus Fröderberg

Foto: Magnus Fröderberg

Foto: André Jörg/Scouterna