Jamboree17, Lägerbrev 0

figurer_black

Under åtta dagar sommaren 2017 möts 20 000 barn och unga för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, ha kul och lära känna nya vänner.

När: 5-12 augusti 2017
Var: Jamboree17 kommer vara på Rinkabyfältet utanför Kristianstad i Skåne. Vi åker troligen tåg dit.

Världen har aldrig varit så nära – och samtidigt så långt borta. Olika verkligheter möts och bildar något som inte upplevts förut. Där gränser suddas ut. På Jamboree17 skapar vi en plats där unga möts och tar ett gemensamt kliv in i framtiden. En ny värld där människor möts på ett sätt vi aldrig tidigare sett. Där möjligheten att påverka aldrig varit så stor. Ett möte där du, jag och vi tillsammans, spelar roll för att bidra till en bättre värld. Scouterna är experter på att skapa dessa mötesplatser och nu gör vi det igen och du kan vara med och uppleva det. Var fjärde år ska Scouterna ha nationell jamboree och Jamboree17 är startskottet.

Jamboree17 har tre ledord: öppenhet, medskapande och stärkt självkänsla, som formar denna upplevelse:

Öppenhet – ett samhälle där alla får plats och där allas röst räknas. På Jamboree17 möts unga över gränserna, vi river murar och suddar ut hinder. På jamboreen skapas väntade och oväntade möten, nyfikna möten mellan människor där åsikter och tankar utbyts. Jamboree17 är en plats där du upptäcker nya saker.

Medskapande – tillsammans formar vi jamboreen, tillsammans formar vi världen. När 10 000-tals unga träffas på en och samma plats skapas otroliga möjligheter att bygga något nytt. På Jamboree17 är ungas skapande i centrum. Vi bygger våra egna hem, lagar vår egen mat och tränar oss i att hitta lösningar tillsammans. Aktiviteter och äventyr skapas gemensamt.

Stärkt självkänsla – jamboreen ger dig modet att nästa steg. På jamboreen finns en trygg miljö där unga kan utvecklas oavsett vem du är, hur du ser ut och var du kommer från. Tillfällen att få misslyckas, försöka igen och lyckas. På jamboreen får unga träna sitt ledarskap och stöttar varandra. Jamboreen utmanar deltagarna på ett sätt som stärker deras självkänsla. Det skapar trygghet hos individer, och i samhället. Har du klarat det en gång, kan du klara det igen. Du gör skillnad och ditt agerande gör skillnad.

Fakta om kostnader och anmälan >>

Mer information hittar du på www.jamboree.se, Frågor: kontakta kårens lägerledning på jamboree17@olofzon.se

Det här inlägget postades i Jamboree17 av Bobbo. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *