Gå med i Viggbyholms Sjöscoutkår

Viggbyholms Sjöscoutkår

I Viggbyholms Sjöscoutkår ägnar vi oss åt traditionell scoutverksamhet med ett fokus på sjöliv och segling. I kåren har vi cirka 25 båtar av olika typer lämpliga för olika åldrar.

Veckomöten

IMG_3925

Varje avdelning träffas en kväll i veckan. Så länge vädret och ljuset tillåter ägnas de flesta av våra möten åt segling. När det inte är seglingssäsong gör vi andra scoutaktiviteter tillsammans, så som matlagning (gärna på stormkök), pyssel, hantverk, eller bara har det mysigt tillsammans, gärna vid en lägereld.

Läger, hajker och utflykter

IMG_5987

Förutom veckomötena genomförs ibland även olika aktiviteter, utflykter och hajker (kortare läger) på helger eller andra veckodagar.

IMG_1406

Scoutårets höjdpunkt brukar vara ett sommarläger dit man åker tillsammans med scouter från alla kårens avdelningar.

Simkunnighet

Bevismärke simningEftersom vi rör oss mycket på och kring vattnet så har vi av säkerhetsskäl krav på simkunnighet 200 meter . I övrigt finns det inga krav på förkunskaper för att bli scout hos oss.

Följ denna länk till våra nu gällande medlemsavgifter.

Mer om scouting

Scouternas hemsida kan man läsa mer om vad scouting innebär.

Gå med i kåren

Vill du gå med i kåren? Klicka på Ansök om medlemskap.