Forrest Gump, BRÄNNÖ 2018, Lägerbrev

Nu är vi totalt 110 anmälda till lägret! Temat för lägret är Forrest Gump, What is normal anyways? Se gärna filmen om ni har möjlighet.

Boende och måltider

Vi kommer att bo i tält och äta ute. Vi har ett köksteam som lagar maten i ett gemensamt kök men vi äter på egna medhavda tallrikar och kåsor som vi sedan diskar själva. Några avdelningar planerar en utflykt och kanske övernattning och då lagar man maten själv på stormkök om eldningsförbudet upphör.

Lägerblogg och bilder

Vi planerar att lägga upp bilder på aktiviteter och bus från lägret på kårens Facebooksida där föräldrar och anhöriga kan följa vad som händer. Riksorganisation Scouterna har även uttryckt intresse för att komma och fota och filma för Scouternas projekt Sjö och Hav för att göra sjöscouting mer synligt. VIKTIGT! Om du inte vill eller om du som förälder inte vill att din scout skall synas på bilder på hemsidan, kårens facebook eller i officiell kommunikation från scouterna så meddela detta till Bobbo vssk@olofzon.se.

Transporter

Vi reser till och från Brännö med tåg, spårvagn och båt. Hämtning och lämning av scouter sker vid Södra Station eller på lägret på Brännö

Till lägret den 4:e augusti (alla utom spårare)

Samling vid Södra Station 07:30 (OBS!)

Tåget går strax efter 8:00 mot Göteborgs Central där vi byter till spårvagn

På Saltholmen lastar vi ryggsäckarna på en båt som kör dem hela vägen till lägerplatsen. Själva tar vi båten till Brännö Rödsten som går c:a 13:00. Sista biten promenerar vi 2 km.

Ansvarig ledare Bobbo Olofzon 0706 533 688

Till lägret den 5:e augusti (spårare)

Samling vid Södra Station 07:30 (OBS!)

Tåget går strax efter 8:00 mot Göteborgs Central där vi byter till spårvagn, och efter det båt och promenad som ovan.

Ansvarig ledare C-G Bodlund 072-216 44 69

Från lägret den 8:e augusti (spårare)

Som ovan i omvänd ordning. Vi lämnar lägret 11:45 med matsäck. Tåget går c:a 14:30 från Göteborgs Central och ankommer Södra Station c:a 17:45

Ansvarig ledare C-G Bodlund 072-216 44 69

Från lägret den 11:e augusti (alla utom spårare)

Ansvarig ledare Bobbo Olofzon 0706 533 688

Packning

Packlista hittar ni här. Vi ber er att låta Scouterna själva packa så de hittar sin utrustning, samt att ni anpassar storlek på ryggsäck så att det inte hänger saker på utsidan. Scouten behöver kunna bära sin egen utrustning på tåg och spårvagn.

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner är tillåtna men skall användas sparsamt och med respekt. Möjlighet till laddning är begränsad. På dagarna får dom ligga i tältet eller lämnas till ledare. Vi åker inte på läger för att kompisar och äventyr, inte för att vara på skärm. Scouternas försäkring täcker inte mobiltelefoner etc. Det går alltid bra att ringa Bobbo eller annan ledare.

Väder

I år är vädret extremt för våra breddgrader. Och många scoutarrangemang har fått ställas in av säkerhetsskäl. Vi bedömer dock att vi har goda förutsättningar att klara av lägret. Vi kan svalka oss i havet och det finns tre brunnar med dricksvatten på området (och vi kan hämta mer med båt i Göteborg och det skulle sina). Maten förvaras i kyl och frysar och lagas i eller i anslutning till storköket på området. Eld, tändstickor och eldstål är förbjudet om eldningsförbud råder. Då kan vi inte använda Trangiakök och lägerbålet lär bli utan eld. Någon risk för skogsbrand lär det dock inte vara då öarna på västkusten består mest av kala klippor.

Besök

Föräldrar kan och får gärna besöka oss på lägret. Kontakta Bobbo om ni kommer förbi.

kan ställas till Avdelningsledare eller till Bobbo

Epost: vssk@olofzon.se

Mobil: 0706 533 688 (även för kontakt under lägret)

Vi ses på lägret!

Hälsningar Lägerledningen Viggbyholms Sjöscoutkår

Det här inlägget postades i Brännö18 av Bobbo. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *